Siirry sisältöön

Taidenäyttely - Iloa ja valoa

Taiteen perusopetuksen kuvataidetta ja käsitöitä sekä taideterapiaryhmän töitä esillä Haapajärven kirjastossa helmikuun ajan. Hae sieltä itsellesi iloa ja valoa!

Haapajärven kirjasto 
2.2.-27.2.2023

Näyttely avoinna
ma-pe 11.00-20.00
la 10.00-14.00

Näyttelytiedote

Esillä on lasten ja nuorten tekemää kuvataidetta ja käsitöitä, sekä eritysryhmän taideterapeuttista kuvataidetta. Teokset ja työt on tehty lukuvuoden 2022-23 aikana Jokilatvan opistossa. Näyttelyssä on maalauksia, kollaaseja, piirroksia, keramiikkaa sekä Crazy quilting-teoksia (”hullu tikkaus”-tekstiiliteoksia).

Näyttelyssä esillä olevien töiden aiheissa tulee näkyviin lasten ja nuorten ilon aiheita, kuten esimerkiksi lemmikkieläimet, harrastukset, pelit, ystävät ja perhe. Työt itsessään myös kertovat tekemisen ilosta, innosta kokeilla rohkeasti ja toteuttaa omia näkemyksiään. Valoisia pilkahduksia elämän eri alueilta ja omista kokemuksista tulee esiin töiden aiheissa, värimaailmoissa ja muodoissa. Sommittelun avulla rakennetaan teoksesta kokonaisuus, joka niin kollaaseissa kuin tekstiilitöissä muodostuu kokeillen ja harkiten. Teosten ilo ja valo elää hetkissä tässä ja nyt.

Erityisryhmän taideterapeuttisissa teoksissa elää vahvasti tekemisen ilo ja vapaa luovuus, jotka ovat ominaisia myös jokaiselle kurssilaiselle. Taideterapiaryhmä on syksyn ja talven aikana tehnyt keramiikkaa, piirtänyt, maalannut ja koonnut paperikollaasitöitä.

Lisätietoja:
Kuvataideopettaja, Maarit Räisänen, p. 044-4456213, maarit.raisanen(ät)haapajarvi.fi
Käsityön opettaja, Tarja Pärn, p. 040 910 1580, tarja.parn(ät)haapajarvi.fi

Takaisin | Arkisto