Siirry sisältöön

Usein kysytyt kysymykset

Maksut

“Onko maksun maksamatta jättäminen peruutus?”

Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Varatun opiskelupaikan peruutus tehdään peruutussääntöjen mukaan. Opiskelupaikan voi perua maksutta vielä viisi (5) työpäivää ennen kurssin alkua. Tämän jälkeen tehdystä perumisesta peritään sakkomaksuna 50% kurssin maksusta. Peruuttamattoman opiskelupaikan kurssimaksu laskutetaan täysimääräisenä. 

“Ovatko hinnat koko vuoden maksuja?”

Ilmoitetut kurssihinnat kattavat koko kurssin maksun. Jos kurssi on koko lukuvuoden kurssi, ilmoitettu hinta on koko lukuvuoden maksu.

 

Ilmoittautuminen

“Pitääkö kurssille ennakkoilmoittautua vai voiko kurssille vain mennä paikalle?”

Jokaiselle kurssille ilmoittaudutaan ennakkoon ennen kurssin alkamista soittamalla opiston toimistoon tai käymällä paikan päällä tai opiston www-sivujen kautta. Kurssi toteutuu, mikäli määräpäivään mennessä kurssille on ilmoittautunut minimimäärä opiskelijoita. Vain erikseen mainituilla kursseilla ilmoittaudutaan paikan päällä tai muulla tavalla.

“Kuinka perun kurssin?”

Opiskelupaikan voi perua maksutta vielä viisi (5) työpäivää ennen kurssin alkua. Tämän jälkeen tehdystä perumisesta peritään sakkomaksuna 50% kurssin maksusta. Peruuttamattoman opiskelupaikan kurssimaksu laskutetaan täysimääräisenä. Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. 

“Minulla on kausikortti. Pitääkö minun ilmoittaa, että en otakaan vastaan varaamaani oppilaspaikkaa?”

Kausikortin hankkineen tulee myös huolehtia opiskelupaikan perumisesta, mikäli on estynyt osallistumaan kurssille. Kausikortin hankkineelta peritään peruuttamattomasta opiskelupaikasta 10 €:n sakkomaksu. Kausikortti on henkilökohtainen. Kausikortti on voimassa lukuvuoden kerrallaan.

“Voiko ilmoittautua pelkästään syksyksi?”

Ei voi, jos kysymyksessä on koko lukuvuoden kurssi. Lähtökohtaisesti syksyllä ilmoittautuvat opiskelijat ilmoittautuvat koko lukuvuodeksi.

“Voiko ilmoittautua pelkästään kevääksi?”

Voi. Kevätlukukaudelle ilmoittautuvat opiskelijat maksavat 60% koko lukuvuoden kurssin maksusta. Jos kysymyksessä on vain kevätlukukauden kurssi, opiskelija maksaa luonnollisesti koko maksun.

“Pitääkö TAITEEN PERUSOPETUKSEEN ilmoittautua uudestaan syksyllä, jos on keväällä ilmoittanut jatkamiskyselyssä jatkavansa opintoja.”

Pitää ilmoittautua, sillä keväällä tehdyn kyselyn perusteella suunnitellaan ryhmät. Kesän aikana mieli voi vielä muuttua ja siksi syksyllä ilmoittautuminen vielä tarvitaan.

 

Tiedottaminen ja opinto-ohjaus

“Mistä tai keneltä saan lisätietoa kurssin sisällöistä?”

Maksuasioissa ota aina yhteys toimistoon. Opettajat eivät vastaa maksuista. Toimistosta saat perusinfon kurssin opetussisällöistä. Mikäli haluat tarkempaa tietoa kurssin opetussisällöistä, ota yhteys kurssin opettajaan.

“Ilmoitetaanko kurssin alkamisesta opiskelijoille?”

Kursseista ei PÄÄSÄÄNTÖISESTI lähetetä ilmoittautuneille muuta informaatiota eikä opetusmateriaalia ennen kurssin alkua. Kurssi alkaa ohjelmassa ilmoitetulla tavalla. Opistosta otetaan yhteyttä vain, jos kurssin alkamisajassa ja/tai paikassa tapahtuu muutoksia, kurssi peruuntuu tai olet saanut opiskelijapaikan varasijalta.